geartsje.punt.nl
Van een 1 aprilgrap die in het niet viel, een juf die de gekaatste bal terugkreeg en 4 kuub los gestort speelzand voor het hek.

Het stond op een briefje, dus het was echt waar. Juf wilde al het zand dat in schoenen, laarzen en broekzakken mee naar huis was genomen terug in de zandbak. Of we al die beetjes zand iedere week op wilden sparen en dan op dinsdagsochtends het zand van de afgelopen week in wilden leveren op school. Te beginnen bij dinsdag a.s. Vandaag dus. 1 april.

It Lytse Famke wilde meteen beginnen. Want dat zij een van de kinderen was die al dat zand mee naar huis smokkelde, dat wist ze best. Mem foeterde toch iedere keer als ze haar laarzen op de mat in de gang uittrok? Dat we wel een zandbak konden vullen van al het zand dat zij mee naar huis nam. En dat juf vast geen zand overhield in de zandbak op het schoolplein. Nu juf een briefje meegaf dat al dat zand terug moest, vond It Lytse Famke dat niet meer dan redelijk.

Na enige uitleg en het terugnemen van mijn eigen woorden bedachten we een plannetje om in plaats van voor de gek gehouden te worden, de júf voor de gek te houden. We vroegen Lief om 25 kilo speelzand uit de bouwmarkt mee te nemen en hevelden dat over naar de poppenwagen van It Lytse Famke. Ze zou net doen of ál dat zand uit haar laarzen zou komen. En daarna zou ze heel hard 'één april kikker in je bil die er nooit meer uit wil' roepen. Ze oefende er al twee dagen op. "Één april kikker in je bil die er nooit meer uit wil!"

Dat er meerdere ouders dezelfde gedachtengang waren gegaan als It Lytse Famke en ik, bleek toen wij vanochtend op school kwamen. Voor de hekingang lag een berg van 4 kuub losgestort speelzand waarbij de schamele 25 kilo van It Lytse Famke volledig in het niet viel.

 

 

Reacties

Mrs. T. op 01-04-2014 21:46

Hahaha, wat een geweldige 1-april grap.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl